Η Διαιτολόγος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Αγγελική Ταρσάνη και κατάγομαι από το νησί της Λέσβου, στο οποίο πέρασα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Είμαι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με έντονο ενδιαφέρον για την ευεξία και την υγεία κάθε ατόμου, μέσα από την συμβουλευτική σε θέματα προσωπικής διατροφής.

Εξειδικεύομαι στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, συμπεριλαμβανομένης και της παιδικής, την αύξηση/βελτίωση βάρους, διατροφή για ειδικές καταστάσεις (διατροφή κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, διατροφικές αλλεργίες ή δυσανεξία σε τροφές, δυσκοιλιότητα κ.α.) και σε κλινικές διαιτητικές παθήσεις (όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταβολικές παθήσεις, γαστρεντερικές παθήσεις κ.α.).

Στόχος μου είναι πάντοτε να εκπαιδεύω κατάλληλα τους ανθρώπους που θα με εμπιστευτούν αναζητώντας συμβουλές για την διατροφική τους συμπεριφορά. Για να επιτευχθεί η τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών ενός ατόμου είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει στη διαδικασία μεταβολής του βάρους ή/και των διαφόρων βιοχημικών παραμέτρων που σχετίζονται με την υγεία του. Για το λόγο αυτό δίνω ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση του ατόμου – μέσω συμβουλευτικής διατροφικής παρέμβασης – ώστε ο καθένας να αποκτά συνείδηση του σωστού τρόπου διατροφής και της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς.

Διαθέτω εμπειρία στη συμβουλευτική διαιτητική, έχοντας εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας διαιτολόγος όσο και διαιτολόγος σε ιδιωτική κλινική και σε Κέντρα Ομορφιάς και Ευεξίας. Ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών μου πραγματοποίησα πρακτική άσκηση για 9 μήνες σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

Το 2017 μετακόμισα στην πόλη του Aberdeen με σκοπό την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων στο ομώνυμο πανεπιστήμιο στην ανθρώπινη διατροφολογία από όπου και αποφοίτησα με τον τίτλο του «PGCert in Human Nutrition», έχοντας προηγουμένως αποκτήσει το προπτυχιακό μου δίπλωμα «BSc in Dietetics» (Hons) από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Τέλος, είμαι εγγεγραμμένη διαιτολόγος έχοντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Health and Care Professions Council του Ηνωμένου Βασιλείου (HCPC registered) καθώς επίσης είμαι μέλος του Bρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων (BDA).

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΑΡΣΑΝΗ

Dietitian – Κλινική Διαιτολόγος
BSc (Hons), PGCert, RD
Angeliki Tarsani