Εγκυμοσύνη - Θηλασμός

Εγκυμοσύνη, η ομορφότερη περίοδος που μπορεί να βιώσει μία γυναίκα. Σ’ αυτό το ευαίσθητο στάδιο της ζωής της, η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να έχει σαν προτεραιότητα την καλή υγεία του εμβρύου καθώς και τη δική της.

Καταρχάς, σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει η υγιεινή διατροφή, βοηθώντας έτσι στην κάλυψη όλων των αναγκών της μητέρας, της σωστής ανάπτυξης του εμβρύου και της μετέπειτα ζωής του. Αντιστρόφως, μία μη προσεγμένη διατροφή μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα ή και δυσμενή αποτελέσματα και στους δύο, όπως πρόωρο τοκετό, καθυστέρηση στην ανάπτυξη του εμβρύου, διαβήτη κύησης, προεκλαμψία.

Η μητέρα από τη στιγμή που θα μάθει ή που θα αποφασίσει να μείνει έγκυος οφείλει να βελτιώσει τις διατροφικές της επιλογές και συνήθειες καθώς θα πρέπει καθημερινώς να προσλαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που θα κάνουν πιο ομαλή την έκβαση αυτής της περιόδου.

Η περίοδος του θηλασμού είναι εξίσου σημαντική με την περίοδο κύησης τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος. Μέσω της καλής διατροφής η μητέρα παράγει ποιοτικό γάλα το οποίο με τη σειρά του θα διασφαλίσει καλύτερη υγεία στο βρέφος, παρέχοντας του όλα τα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξή του.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι συμβουλές ενός ειδικού μπορεί να προβούν καθοριστικές για την καλή υγεία τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου μέσω της κατάλληλης διατροφής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Πείτε μου πώς μπορώ να σας βοηθήσω.

    Εγγραφείτε στο newsletter μας!

    angeliki tarsani